Welkom op de website van


Shetlandponyfokkerij


Home. Even Voorstellen. Fokmerries. Jeugd. Veulens. Verkoop. Links. Contact. Fotoalbum. Home. Even Voorstellen. Fokmerries. Jeugd. Veulens. Verkoop. Links. Contact. Fotoalbum.

Welkom op de website van


Shetlandponyfokkerij


Mijn naam is Wim van Wijk, ik ben geboren op 7-7-1994 en woon al mijn hele leven in het dorpje Meeuwen. Meeuwen is een knus en gezellig dorpje in het noorden van Brabant. Klein maar fijn zeggen we altijd. Thuis hebben wij een transportbedrijf, waar ik regelmatig aan het werk ben. Zelf studeer ik Logistiek en Technische Vervoerskunde aan de NHTV in Breda. Al zolang als ik me kan herinneren hebben we hier shetlandpony´s. Mijn opa en oma zijn met de fokkerij begonnen en ik ben via mijn ouders ook interesse voor deze fantastische dieren gaan krijgen. Ik breng onze pony´s voor op keuringen en wedstrijden, waarbij ik elke keer weer dingen leer. Hierbij wordt ik geholpen door mijn vader en een paar fanatieke meiden die zich hieronder aan u zullen voorstellen. Mijn vader helpt me waar hij kan, maar heeft het nogal druk. Mijn moeder vindt de beesten leuk, maar dan vooral om naar te kijken. Mijn oma is nog steeds liefhebber van de beestjes en gaat ook elke keer nog mee naar keuringen, maar kan niet of nauwelijks meer meehelpen vanwege haar leeftijd. Ook ben ik voorzitter van Jong NSPS, de commissie binnen het stamboek die zich inzet om jongeren bij het stamboek te betrekken en voor en door hen activiteiten te organiseren.  Ik vind het erg leuk om de jongeren bij de shetlandpony te betrekken, want zo de spreuk van Jong NSPS ook luidt: “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.” Daarnaast zit ik in het bestuur van de Zomerkeuring van Gelderland. Ik probeer op deze manier mij in te zetten tot groei en bloei van het stamboek, maar bovenal (en dat is het voornaamste) tot groei en bloei van de fantastische shetlander!

Veel kijk plezier op de website en als u het leuk vindt om te komen kijken, schroom niet en kom gerust eens langs!  Ik ben Vivian Meine. Ik ben geboren op 30-10-1997. Ik woon al bijna heel mijn leven in Sleeuwijk. Ik heb altijd al een liefde voor dieren gehad, met name voor paarden. Al vanaf mijn zesde rijd ik paard. Ik heb altijd op een manege in ons dorp gereden, totdat ik 4 jaar geleden een eigen pony kreeg.

Ik ben Wim in 2011 beginnen te helpen met de keuringen. Hij zat bij mijn zus in de klas en vroeg aan haar of ik hem misschien mee zou willen helpen, dat leek mij wel wat. De eerste keer dat ik naar Wim toeging om te oefenen moest ik wel even wennen, want dat was heel anders dan op een paard zitten en een beetje hobbelen. Ik wist nooit zo veel van keuringen af. Ik dacht dat het niet zoveel voorstelde, maar dat bleek toch anders te zijn. Dit is de tweede keer (2012) dat ik meega naar een keuring en nog steeds is het leuk om te doen. En ik zal zeker nog wel een aantal keer meer meegaan!


Ik ben Charlotte Hak, geboren op 15 maart 1997 en woon in Meeuwen. Ik zit op dit moment in de vierde klas van de Havo. Al sinds dat ik klein ben, ben ik met paarden/pony’s bezig. Ik rijd al sinds kleins af aan fanatiek paard, en sinds een paar jaar doe ik aan reining, een onderdeel van de westernsport. Ik houd er erg van om met de dieren bezig te zijn, en vind het dus ook erg leuk om Wim te helpen met zijn shetlandpony’s op de keuringen.
Even Voorstellen